Followers

Tuesday, 26 April 2011

eXam datanG Lagi.........



 fnal sem dtg lagi... boleh dkatakan stiap kali nak fnal situasi yg sama jek akan blaku. bile bkak fb, mcm2status kwn yg akn mrungut nak stdy. contoh nye:
                         arghhhhhh...tensen nye...nape la aku amek bnde ni :(
                                                            ataupun camni
                         congrats titas! anda bjaya wat saya ngntuk... zzzzZz

                 x kurang gak ad yg try bg smgat kat dri sndri..tp perlu ke post kat fb???haha

                         chaiyokkkk.....jgn ptus smgt...ingt pesan mak ayh =) 

 2 bru kat fb..twitter lum age. hmm...slain fenomena ue bnde yg lain lagi kte leh nmpak ialah......

 SEBELUM...........

 
                                            clean & clear....

KETIKA STUDY WEEK....

                                                              meja sape la ni????


2 bru cikit. rase cam puting beliung , tsunami jek meja study ni. bape skala ritcher x sure lak. hehehe
dan ktika inilah bermula la zaman mngwish gdluck..fb skali lg mnjadi mngse mg'tag2' owg. era msj kat fon pn msih ad lagi. cntoh nyer cmni:

                        tau x ape i2 KESETIAAN?
                        still bsme buku walaupun mse tido
                        tau x ape i2 KEBAHAGIAAN?
                        bgolek atas katil bsme buku2
                        tau x pe i2 KESUNGGUHAN?
                        stay up spnjg mlm trutama pd mlm terakhir
                        tau x pe i2 PENGORBANAN?
                        melepaskan buku pd waktu genting
                       dan tau x pe i2 KEBERANIAN?
                       msuk dwn pprksaan walaupun x habis bce bku...;)
                                GUDLUCK!



lagi 1, lau tyme2 cmni ramai gler owg yg tensen. termasuklah saya. bak kata Dr. Nora bukan manusia 2 name nye lau x tensen. nak tensen 2 boleh tp agak2 la. jgn smpai owg yg x tensen jd tensen bile tgok anda. cam care anda leh wat. salah 1 bye ialah dengan bdoa. berdoa la agr Allah memberi ketenangan. ada petua yang ingin saya kongsikan disini utk ilangkn stress. ntah dr mane ye tjmpe. hehehe 

teknik pernafasan. Ada pelbagai jenis teknik pernafasan yang ada tetapi saya ingin kongsikan satu teknik pernafasan yang diajarkan oleh Lisa Curtis, seorang pakar Sophrology di Amerika Syarikat (jangan risau jika anda tidak tahu apa maksud sophrology). Ini adalah teknik pernafasan beliau untuk menghilangkan tekanan perasaan.
-Mula-mula berdiri. 
-Jarakkan kaki anda lebih kurang selebar bahu anda. 
-Tarik nafas melalui hidung anda dan bayangkan yang anda sedang menyedut udara dari ibu jari kaki anda dan ia memenuhi sebiji belon besar di dalam perut anda. 
-Lakukan proses ini selama 8 saat. (tarik nafas selama 8 saat perlahan-lahan).
-Kekalkan belon besar itu di dalam perut anda selama 4 saat.
-Kemudian, kempiskan belon itu perlahan-lahan selam 8 saat.
-Kemudian biarkan belon itu kosong selama 4 saat. Tenangkan fikiran anda. Jangan fikirkan apa-apa.
-Kemudian ulang semula proses ini dari awal 4 - kali. 

Insyaallah anda akan rasa lebih tenang dan kadar tekanan perasaan itu akan menurun.

Friday, 22 April 2011

rOwing vs. mEndayung



    majulah sukan utk negara. so, utk mcipta sweet2 moment kat utm ni mcm2 aktiviti saya join. salah satu nyer adalah rowing. sejarah camne tjoin? hmm.. tingkyu 4 kak nad kerana telah mgajak saya utk menemani nyer dftar rowing. tp ngan saya2 skali 'TERDAFTAR' join rowing. hahaha.. rowing? pe 2? lau nak tau rowing 2 dlm bhase mlayu mmbawa mksud mendayung. hahhaa.. bunyi cam gmpak je kn lau sbut rowing =)





 slalu nyer team kami akn train stiap hari (xleh caye sgt). tp lau utk train kat air hnye 2 mgu skali d ulu yam slangor iaitu d batu dam. cinta pndg pertama beb. sgt..sgt..cantik! tenang jek rase. cer tgok kat gmbar ats ni. rase cam nak pgang je awan ue.



ni bot2 yg ad kat sane. plih je nak yg mane 1. nak sowg, nak b2, atau nak lbih mriah lagi leh la amek bot utk 4 owg. lau rase2 nak bwk 1 fmili, bot 8 pun ad. hahhaha. tp knangan yg pling xleh dlupekn pasal bot ni bkn sbb tkaram dlm air tp kngan bsame uncle D, bot dan saya. ape tjadi? ni bkn sweet moment tp sweat moment. pe rase kne marah+tengking dpn org ramai ek? punca nye hanyalah sbb tgoyang kn bot. alamak..goyang kn bot pn salah ker? ish3. uncle D(dengki) btul laa. x pasal2 hujan trun wlau pn pns trik kat sane.hehehe

Friday, 8 April 2011

???????????


syamila..... gmbar ni najiha yg amek.. tengs jiot!! =) hehehe...ramai yang tanya kenapa syamila????kenapa tak tulis nama sebenar, shamela??...huhu..

jawapan: ...teeetttttt!!

hahaha..ok2..meh cikgu mila jawab...sebab kalau ejaan bagi sebutan shamela o shamila o syamela o ape-ape je laaa kan takde maksud pe2 dari segi Islam...

syamila = lengkap...


waaaaa...lengkap ke saya...???? INSYAALLAH lengkap sesempurna namanya...hehehhe...amin ya rabb... rahsia lainn untuk ejaan ni?? biarlah rahsia..hahhahaha...

Sunday, 3 April 2011

my 1sT swEet mOmenT in uTm =)


nanadwaTi, jihawaTi, cahyawaTi, mirawaTi n anishawaTi.......... kemBar waTi =)
po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...