Followers

Sunday, 30 December 2012

dia datang lagi...


Final semester miLa tahun depan, hmmm…bunyi tahun depan tu macam lama sangat je. Padahal, lagi 3 4 hari lagi ni. Tapi Alhamdulillah, semester ni paling sikit final paper. Cuma ada lima je, gap tarikh yang ada tu boleh lah nak gune untuk last minit punya study. hihi.. macam biasa la kan ~

      3/1   : basic electronics
      6/1   : kaedah penyelidikan dalam pendidikan
      10/1 : telekomunikasi dan rangkaian
      11/1 : real analysis
      15/1 :  theory set and logics

5 paper je pun..tapi satu subjek 3 jam kredit. uhh...tawakal je ni. Doakan ye :)

Time study week ni dapatlah balik rumah walaupun hanya 2 hari 1 malam. Dapatlah nak lepaskan rindu dengan mak, abah, abang, kakak tak lupa jugak untuk kucing-kucing kat rumah tu.

Dulu selalu dengar ada kawan merungut tak nak boleh study kat rumah sebab adik-adik kacau, lain pulak miLa yang takde adik ni. Kucing pulak yang mengacau. Ayoo……

dah bagi makan pun kacau lagi..ish..........

Tak berapa lama kemudian.........

Ini sudah lebih!!!


p/s: gud luck pada teman-teman yang bakal menghadapi final sem! Jangan stress2 , jangan tension2 ye....


                                                       

Wednesday, 26 December 2012

Shhhh..she’s my friend!


Masih terngiang-ngiang lagi gelak tawa dia dan merdu suaranya zaman sekolah2 dulu. Suara dia memang tak dapat dinafikan lah memang power. Kalau kat sekolah dulu bab nyanyi ke, menari2 ke, ha…bagi la kat Noorhanida Saman. Sampai pernah miLa cakap kat dia, 


“Nanti dah besar mesti kau famous kan? Nanti masuk program realiti tv taw. Jangan risau, nanti aku vote kau”

 haha..sampai macam tu sekali.

Dari sekolah rendah hinggalah masuk zaman universiti ni, mesti setempat. Pernah terpisah kejap waktu tingkatan 4 sampai 5 dia kat alor gajah miLa lak kat muar. Kira nampak lah perkembangan diri dia. Sentiasa famous dan bertambah cantik. Hehe.. Bila dia (facebook, blog) tegur miLa kat mana-mana, mesti ramai yang tanya. Eh, dia tu kawan kau ke? Hehe.. dengan senyuman meleret I’ll say yes! She’s my friend…..

Kalau kat UTM ni siapa yang tak kenal dia dengan seorang lagi Abdul Muttaleeb. Couple yang sama cantik dan sama padan. Okay, miLa doakan korang berdua kekal hingga ke akhir hayat ye. Kahwin jangan lupa jemput taw!




Dan baru-baru ni jejaka hatinya memenangi anugerah New Media NOVA Anugerah Planet Muzik (APM) 2012. Ala..yang pakai kasut kuning tu. Hehe.. Meremang bulu roma ni bila dengar ucapan dia. Bangga bila dia sebut nama UTM. Congrats Akka Taleeb!

                                                         gambar seludup..hehe

Setiap kali dia buat show,keluar tv atau tengok video klip dia kat youtube miLa akan teringat semula kenangan dengan dia masa zaman sekolah dulu. 

gambar curi..hehe

Kepada Nida, saya budak yang awak selalu buli masa kat sekolah dulu! And this entry special for you. J


 p/s: kepada bakal zaujku,  tak perlu menang APM pun takpe. Cukuplah sekadar awak dapat  menangi hati kedua ibu bapa saya :)

Monday, 24 December 2012

SMKTHO menungguku..


Assalamualaikum…alhamdulillah..walaupun tak sempat nak update entry baru, tapi sempat jugak la miLa balas follow2 dan ziarah blog-blog yang singgah di warkah nukilan dari hati miLa ni (poyo nye ayat J)huhu..

Sepanjang dua minggu ini, macam-macam yang dah jadi. Nantilah miLa update satu persatu. Insyaallah.. Bukan nak jadi Jonah atau apa cuma sekadar perkongsian pengalaman hidup..hehe..

Untuk entry kali ni, mila nak announce sekolah latihan mengajar (LM) miLa. Alhamdulillah dapat SMK Tun Hussein Onn, Kluang. Nak feeling2 LM tak boleh lagi sebab sekarang ni kena pasang mood study. miLa...study week dah start okay!


Kepada bakal anak murid ku, cikgu ni masih banyak lagi yang kurangya. But, I’ll try the best untuk awak semua! J

Saturday, 15 December 2012

Jangan panggil saya nenek!



Alhamdulillah…bertambah lagi ahli baru dalam my bighappyfamily. Welcome Mohd. Iman Rizqullah! Semoga akhlakmu seindah namamu..Iman maksudnya iman. Rizqullah pulak 'rezeki dari Allah'. Nama dah sedap, tarikh lahir pun cantik..12/12/12. 

 Tok Cik nak panggil kamu ape ye? Iman? hmm...Rizqullah?


comel nye kamu =)

Percaya atau tidak Iman ni cucu akak miLa. So, secara automatik dia cucu mila jugak! Huhu.. Tapi..pliz iman..jangan panggil saya nenek ye. hehe..

Irsyad (my first cucu)

p/s: Boleh nak panggil nenek, tapi tunggu ye. Nak cari atok nye dulu..huhu =)



po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...