Followers

Thursday, 4 October 2012

kerana sepucuk surat....

Dah seminggu rasanya tak update apa-apa. Biasalah, time2 gini assignment dah mula nak membukit. Bak kata Astro "MACAM-MACAM ADA". Huhu.. Yang paling berat bila assignment yang kena survey pergi sekolah. Procedurenya nampak macam mudah.. Pakai mulut memang lah mudah.huhu..Tapi bila nak buat. Aduh..banyaknya mengeluh.

Selalunya kena pergi fakulti dulu, minta buat surat kebenaran untuk kajian luar. Then, bila surat dah keluar kena dapatkan surat kebenaran dari Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) pulak. Dah sampai sekolah kalau tak ada 'cable' kenalah duk menghadap pengetua pulak.

                                               Surat kebenaran Menjalankan kajian

Dan kerana sekeping surat dari JPN tulah membuatkan miLa rasa lepas ni kalau nak pi isi minyak nak selubung satu badan. Tutup muka. Nak tinggal kan mata je. Itupun rasa nak pasang kain net kat area mata. Hehe.. Nak tahu sebab apa?

miLa dengan seorang kawan ke sana naik motor je. Masa nak isi minyak tu, dah siap bayar kat cashier dah, tapi bila nak buka seat tak tahu kat mana.. haha.. mana lubang kunci seat ni?? Ahhh..sudah.. Nak telefon tuan empunya motor dia tengah berkawad pulak. Telefon member yang pernah pinjam motor ni pun dia kata tak tahu.

Aish..sitkom lawak komedi apa pulak yang aku buat ni? Malunya………! Kebetulan ada sorang abang ni tengah isi minyak kat sebelah. Dengan berlapiskan 'tembok besar china' di muka, miLa mintak tolong gak kat dia. Haha.. Free2 kena gelak..huhu

Ala.. 2x5.. abang tu pun tak tahu. Gelak kan semula kat dia. Hehe.. Adalah dalam 15 minit kitorang mengodeh. Tak boleh gak! At last, abang tu suruh mintak duit kat cashier semula. Cover line cakap seat tak boleh nak bukak. Padahal………..tak tahu nak bukak pun!


Thanks motor..anda berjaya malukan saya =p



So, moral of the story...tanya2 lah apa2 yang patut kat tuan punya motor before nak pinjam motor tu..huhu..

p/s: Dalam masa abang tu godeh2 kunci terperasan jari abang tu penuh  dengan inai. Waa..pengantin baru rupanya…..

4 comments:

  1. NASIB BAIK ABG TU DH KAWIN..KALAU X!!!HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lau tak kompem jd prince charming mila..kononnya jadi penyelamat...huhu

      Delete
  2. abg tu sebenarnyer nk cover malu tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..btul2..mase mula2 dy tolong tu muka dia mmg confident leh bukak..bila dah lama2 tu sik tersenyum je...haha..malu la tu..

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...