Followers

Saturday, 13 April 2013

weekends yang tak serupa weekends



Bismillahirrahmanirrahim...

Haha..bahasa apa tu miLa?? lantak lah ye..hehe… nama pun cikgu, bukan time kat sekolah je jadi cikgu, sampai rumah pun still jalankan tanggungjawab jadi cikgu. Tanda buku, wat lesson plan… Bukan hari sekolah je taw, excuse me… hujung minggu pun tak terkecuali okay! Aish..macam mana lah kalau da kahwin nanti ek? (hamboi2..jauh dah mikir nyer..huhu)
 
Kalau sepanjang masa dekat sekolah, bila masanya nak spent masa dengan family? Hmm…..serious sekarang ni memang berniat nak cari husband yang cikgu jugak! sekali lagi ulang..
"Nak cari laki cikgu!!"


 Haha.. giler la miLa.. memilih! Haha.. bukan apa, bila memikir keadaan jadi cikgu macam ni, miLa rasa memang kena cari cikgu jugak. Sebab hanya cikgu je yang paham kerja cikgu ni macam mana. Training tulah..nilah..kelas tambahan lah..student nilah..tulah…haha. J

Ada je program setiap sabtu ahad, apa je yang miLa tak pernah jadi? Semua dah merasa. Yang paling kelakarnya bila diamanahkan untuk jadi juri untuk pertandingan sajak!! Ya Allah, satu background pasal bahasa pun miLa takde! Perosak bahasa adalah.. haha..macam manalah leh terpilih jadi juri ni… huhu..

gadis-gadis...

my herooo..

para juri....

So, untuk minggu ni alhamdulillah, jadual pack untuk hari ni je (sabtu), esok free! Yeay…hehe. So, untuk harini pagi-pagi dah terpacak kat sekolah untuk bengkel sushi (nantikan entry sushi miLa) Lepas tu berlari ke kelas tambahan untuk pelajar tingkatan 4.

Lepas tu sampai rumah bersiap-siap pulak amek berkat pengantin. Hehe.. jiran miLa buat majlis kenduri kahwin, bak kata mak “wajib pergi” sebab mak nak promote anak gadis dia yang sorang ni. hahaha..


4 comments:

  1. wah buat sushi..jagan lupa update yew :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori ye..tak sempat lg nak wat entry sushi tu :)

      Delete
  2. hee..semoga dpat hubby cikgu ye..cayooo!!..CAYOO!!..hee

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...