Followers

Saturday, 24 March 2012

kebakaran


 

Bukan terbakar lah. Cuma pejabat kesihatan buat fogging je. Huhu.. 

 kereta pun jadi mangsa

 si pe"fogging"

Fogging adalah scene yang paling tak suka bila duduk asrama. Nak tahu kenapa?

PERTAMA, kena sorokkan semua baju dan makanan. Kalau tidak..hmm..baju akan bertukar bau..

KEDUA,  lantai  akan bertukar menjadi LEKIT. Masa ni, nak mop pun tak boleh, sebab akan bertambah lekit.

KETIGA, menjadi penunggu setia. Bab-bab menunggu ni ada 2 part: 
Part yang pertama: tungu bila nak start sembur.
Padahal nya buat announcement bukan main awal lagi. Beria-ia je kita cepat-cepat keluar. Dah la pakaian mase tu memang pakai sembrono (jawa..sembarangan) je. Tup..tup..setengah jam kemudian baru lah dia sembur. Aish..sabar jelah..
Part yang kedua, nak tunggu aswap hilang. Haa..yang ni memang lah lama. Degil betul asap-asap ni tak mahu keluar. 

Kat sini ada tips sikit untuk mencepatkan asap-asap yang degil tu. Sebelum keluar bilik, kowang takyah padam kipas. Lepas tu, buka tingkap seluas-luasnya.

 macam terbakar kan??

aishiteru satu! menunggu...sesuatu yang....

 penunggu...

No comments:

Post a Comment

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...