Followers

Thursday, 29 November 2012

pilihan hatiku =)


Semester depan miLa dah kena latihan mengajar (LM) atau dalam kata lainnya praktikal. Kalau istilah course-course lain, LM tu sama macam Latihan Industri (LI). Makin dekat ni, makin berdebar pulak rasa. Yelah, nak kena mengajar anak orang ni. Ish..boleh ke tak miLa ni? Ya Allah, harap-harap segalanya dipermudahkan la. Aminn…

Hari ini permohonan untuk latihan mengajar (LM) dah dibuka. Dalam kepala miLa ni memang dah aim 2 3 sekolah, tapi semuanya dalam Kluang je la. Tapi bila bukak tu…alamak…semua yang miLa nak takde pulak. Ayoooyo…guane ni?

                                                        senarai pilihan sekolah

Lepas telefon mak dengan abah barulah rasa yakin sikit nak buat keputusan sendiri. Nak fikir lama-lama pun miLa rasa dah takde jalan lain. So, lastly inilah pilihan miLa…

                                                              pilihan hatiku =)

Kalau susah-susah pun dekat dengan rumah, so kalau jadi apa-apa takde lah nak gelabah cendol sangat (rosak bahasa..ish3). hehe.. Rumah dah tak payah fikir nak sewa kat mana, duduk rumah family jelah. Makan pun mak ada! Huhu..Harap-haraplah dapat dalam Kluang ni je ye…

Apa-apa pun yang terjadi nanti miLa terima dengan redha. Insyaallah, semua yang telah tertulis  ada hikmah disebalik ketentuanNya. Amin.....

p/s: Dua sahabat baik miLa dapat peluang LM kat Indonesia. Hmm.. jealousnya. Korang…jangan lupa miLa ye nanti  =(


9 comments:

  1. Passei, vi, li e gostei muito do deste blog... deixo meu e aguardo a sua visita... http://inkdesignerstampas.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. good luck mila...
    pengalamn di sekolah sgt menyeronokan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dila =)
      tak sabar nk mula praktikal,
      tp dlm masa yg same semakin berdebar pulak rase..huhu

      Delete
  3. mengajar itu pengalaman yang seronok.

    Saya pernah mengajar kindergarten 2 bulan. Penat dari segi Minda.
    Tp saya percaya saya tak setanding kamu.

    Kamu mesti percaya kamu bole.:)

    http://bewithjojo.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. miLa ni biasa2 je..masih blajar utk mnjadi seorang guru..huhu..tq ye bagi kata smgt:)

      Delete
  4. Lah , Kluang ke. Saya harap sangat kat Batu Pahat. Tu , sekolah Tun Aminah tu .. nampak kann ? :/ Takpleah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. miLa dapat LM kat SMK tun hussein onn kluang.. Deera bkal ckgu jugak ke? :)

      Delete
  5. Salam..gudluck ye mila...
    saya dah selesai LM..
    jadikan pengalaman indah yer...
    apa yg penting masa mengajar tu..banyakkan libatkan pelajar yer.. raptkan diri dgn cikgu2 kat situ jgk..cri pengalamn dr mereka..
    Semoga menjadi guru yg berjaya yer!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..Insyaallah..tq ieyra :)

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...