Followers

Saturday, 15 February 2014

Tusyen si kecil


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum w.b.t…

Untuk semester terakhir ni, alhamdulillah jadual kelas tersangat goyang kaki. 14 jam kredit je, 10 jam kredit untuk subjek dan 4 jam kredit untuk PSM (Projek Sarjana Muda) Dalam seminggu, cuma 2 hari saja kaki ni menapak ke kelas. Awesome! Bahagia nya..Hehe.. Isnin dan selasa je. Hmm..nampak nya tak dapat lah nak merasa kelas pada hari Ahad (Johor dah mula cuti pada hari jumaat dan sabtu).


Maaf, gambar tak jelas :p


Memandangkan kelas tak padat dan selalu je kesempitan duit tiap kali hujung semester, so semester ni miLa amek part time tusyen kat taman u untuk mengajar Sains dan Bahasa Melayu. Rasanya takde masalah sangat kut, sebab pengalaman masa LM (Latihan Mengajar) ada. So, kena tambah bacaan sikit-sikit, Insyaallah miLa cuba yang terbaik untuk anak-anak murid tusyen ku (poyo nye ayat). Hehe..

Cuma yang kekoknya, sebelum ni mengajar umur belasan tahun, kali ni kena ajar..alahai…comel-comel nya. 6 hingga 12 tahun. Dari awal dah spare gula-gula dalam beg J Hm..rasanya kena tambah ilmu lagi ni macam mana nak handle anak-anak kecil tu. huhu


Suasana dalam kelas..comel sangat. Kat luar lagi cantik, tapi segan nak snap :p hehe


Pelajar 8 tahun

Pelajar 6 tahun

Aktiviti dalam kelas. Cikgu cerita, awak tulis :)


Hm..kira wat part time tusyen ni sambil menyelam minum air kut, dapat lah miLa tambah pengalaman sikit. Mana tawu, posting lambat dapatlah miLa jadi guru tusyen ke.. bukak pusat tusyen ke (berangan je lebih) hehe. Tapi tak mustahil kan? Insyaallah..



p/s: tq nisha sebab offer job ni J Gud Luck Nisha n Jiha. Semoga dipermudahkan urusan kita J


9 comments:

  1. jadi cikgu tadika seronok tau. cuma kena tahan dengan permainan diorg je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..seronok sangat..kte pun da jadi budak kecil bila mengajar dorang..hehe..yup..btul tu..permainan dorang taknak blajar..huhu

      Delete
  2. selamat mengajar mila.. comel je budak-budak tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak aiza :) ada yang lagi comel..ty mila curi2 snap..hehe..nak cubit2 je pipi dorang tu..

      Delete
    2. sama-sama mila.. budak-budak cepat belajar..

      Delete
  3. Bagus, isi masa lapang dgn aktiviti bermanfaat selain dapat isi poket ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tula..harap2 la dpt mbantu anak2 kecil tu blajar :)

      Delete
  4. teringat mama masa jadik cikgu tadika dulu.... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..aah..lupe plak dulu mama pernah jadi cikgu tadika :)

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...