Followers

Wednesday, 26 September 2012

Adam & Hawa . . .

Tak perlu rasanya miLa nak introduce pasal drama ni. For sure semua orang dah tahu. Kisah Adam Muhkriz dan Ain Hawani yang sebelum ni terlebih dahulu popular melalui novel. Novel ini dah lama tapi baru didramakan. Yelah..sekarang ni kan musim adaptasi daripada novel.

Dapat pulak heronya Aaron Aziz, hmm..memang kena sangatlah. Heroinnya Nadia Nysaa(silap eja rasanya), maybe ramai yang tak kenal tapi lakonannya boleh tahan hebat jugak. Sebelum ni dia pernah pegang watak sebagai adik kepada Remy Ishak dalam filem Cun. Cerita lain tak berapa sure pulak, sebab dia jarang berlakon.

                                    Adam Muhkriz & Ain Hawani

Pada pendapat miLa, novel kalau nak diadaptasi better biarlah dalam drama. Macam filem Ombak Rindu bukannya tak best tapi macam tak berapa puas kalau tengok. Banyak babak yang dipotong.

Untuk drama Adam Hawa ni ada 80 episod. Mang ai…banyak tu. Tapi seriously memang sebijik2 ikut dalam novel. Sesiapa yang berminat bolehlah tengok kat Mustika HD Astro setiap hari Isnin hingga Khamis pada jam 10 malam. Setengah jam je. Sampai hari ni, baru 17 episod.

Kalau tak pun, ni miLa ada link lau sesiapa yang nak tengok atau mendownload drama ni. Selamat menonton!



2 comments:

  1. alaaa x kesampaian la nk tgk..rowing2..haha..jiwang nye awk ni ;)

    ReplyDelete
  2. aish..cam bru knal je..jgn la bgurau..haha..nak gurau leh tp level 1 je ea...hehe

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...