Followers

Monday, 24 September 2012

Realiti atau fantasi?


Ha…penatnya awal-awal ni. Study + rowing. Cukuplah dua benda yang miLa buat kat UTM ni. Itu pun dah tak terkejar rasanya. Game rowing semakin menghampiri. So, training pun kenalah hard sikit. Setiap hujung minggu kena pulak pi Batu Dam. Sampai JB ahad malam, esoknya pulak dah kelas. Warghhh….penat. Huh..jangan mengeluh miLa! Insyaallah boleh! hehe

Dan seperti biasa masalah berat badan yang miLa perlu hadapi. Wahai cik fatty sekalian cepatlah hang terbakaq. Huhu.. Tapi, walau busy sekalipun tangan ni duk menggatal jugak bukak blog. Ah..nak update jugak! Huhu…

Okay2..back to the topic, realiti or fantasi? Sebenarnya nak cerita yang miLa ada jumpa someone yang sangat special Khamis yang lepas. Cer teka siapa? Hm....

Tun Dr. Mahathir

                                                    dari jauh.....

Macam mimpi je dapat jumpa Tun M. Walaupun dari jauh tapi yang penting miLa tak tengok dia dalam tv. Live ni! huhu.. Tajuk diskusi nya panjang, tak silap: Realiti atau fantasi generasi sekarang mampu memimpin negara menjelang 2020.

Tapi sedihnya dapat dengar sejam je =( Bait-bait yang meluncur keluar dari mulutnya semuanya penuh dengan makna yang mendalam. 

Dalam banyak-banyak tu miLa suka pasal sebilah pisau yang tajam. Apa yang miLa paham beliau cuba maksudkan ialah...sebilah pisau yang tajam boleh digunakan samada untuk membunuh atau mengukir sesuatu. Yelah..walaupun pengukir tu hebat macam mana sekalipun mengukir, tetapi hanya dia yang akan menentukan apa yang akan dibuat dengan pisau tu. Mengukir ataupun untuk membunuh......

Fikir-fikir kan lah dan selamat memahami! =p


2 comments:

  1. mstila realiti cik mila kite..peace..Tun M..mmg saya respect sgt kat TUN :))

    ReplyDelete
  2. yeahh...tawu xpe..pmimpin spanjang zaman..tq jiha temankan pi tgok dy..huhu =)

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...