Followers

Monday, 2 July 2012

Bila mak gila bola




Pagi tadi terjawab teka teki dengan kejayaan Sepanyol merangkul piala euro 2012 dengan kemenangan besar 4-0. Kalau ayah mila mesti dia cakap, ‘itali balik bawak bakul’. Faham tak? Maknanya banyak bolos, so nak bawak 4 biji tu kena lah bawak dalam bakul. Huhu..

Bila lelaki minat bola tu biasalah.. tapi ni my mum! Uh…tahun ni da masuk 58 tahun. Tapi semangat bola dia mengalahkan mila. Ha…pada budak laki yang tak percaya mila ni gila bola, jangan lah pelik ye. Sebab…mana tumpah nya kuah kalau tak ke nasi?

Bila orang semua gila Liga Inggeris, mak mila yang bagusnya dia sangat-sangatlah ikuti perkembangan liga Malaysia. Tak caya????? Meh tengok ni…..

Jadual perlawanan ditampal dalam buku catitan  mak



keputusan liga pun diguntingnya

Patutlah surat khabar kat rumah ni berlubang sana-sini. Hmm..kerja mak kitorang rupanya… aish…sabo jelah..

Itu kitorang boleh bersabar lagi, tapi yang paling kitorang paling menyirap bila ada mak dah conquer tv! Nak tak nak terpaksa lah kitorang mengalah bagi dia chance tengok bola. Abang-abang kalau balik cuti mesti mengadu dengan kegilaan mak kitorang. tengok game bola.

Ayah mila? Dia nak tengok berita pun kadang-kadang tak lepas. Kesian ayah kitorang. Makan malam kadang-kadang tu pukul 11. Sebabnya? Mak nak habiskan tengok bola. Haha..

Memang salute lah sebab boleh dikatakan mak hafal kebanyakan pemain negeri kat Malaysia., pemain harimau muda mahupun harimau malaya. Ush..dasyat….

Piala euro ni dia kurang minat sikit, tapi dia tahulah yang mila ni minat Portugal. Yang lawaknya time Portugal lawan Sepanyol dia kejutkan mila…

“Kak…bangun. Dah pukul berapa ni..tak nak tengok bola ke???”

Siap join tengok sekali pulak tu. Rasa nak gelak guling-guling masa tu…. Mak..mak…



4 comments:

  1. hehehe..mne tak tumpahnye kuah klau x ke nasi..betul ke ayt ni cik mila kte..haha..byk crite ekk..

    ReplyDelete
  2. uit canggihhhh ni heee salam ziarah balas kunjungan anti :)

    ReplyDelete
  3. itula..kadang2 tu rasa kelakar pulak..haha..
    tq sudi ziarah :)

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...