Followers

Monday, 30 July 2012

Demam Masterchef



Rasa macam best je bila tengok peserta-peserta dalam masterchef tu masak. Tiba-tiba je berangan nak pandai masak semua benda. hehe..

Kali ni mak turunkan ilmu buat kuih karipap pusing. Agak rumit sikit berbanding dengan karipap biasa. Walaupun payah tapi bila dah siap terasa puas bila pusar-pusar dia jadi. Ha..boleh jual ni kat u nanti. haha.. Berangan je lebih.



Biasalah kalau ada anak buah..hmm..memang tak menang tangan melayan kerenah dorang. Kita menggelek, dia pun sibuk nak menggelek.

Memang rimas sebab ada je tangan yang duk mengacau. Tension! Tapi bila tengok gelagat dorang ni hati naga Tasik Chini pun boleh tercuit. 



Nasib baik nenek ada extra kayu

Part yang tak boleh lupa, sambil tangannya menggelek Uyat beritahu kat akak dia :
                     
                  'Abang nak jadi chef bila dah besar nanti.'


Haha..ok  Uyat! Wait n see jelah bila kamu dah besar nanti.


3 comments:

  1. yesss..dapat komen!!
    alahai buat sndiri makan sndiri..xpnah bgi aku rse kn..naik cuti sem ni bawak eh..xkira..
    haha..nisha dgn anis msti dh baca entri2 kau..aku tolong promote..hehe

    ReplyDelete
  2. rindu la ngn uyat..next sem bwk tau..chef mila kte..lol

    ReplyDelete
  3. najiha : ha...syg gler ah kat jiottttt!
    anyss : meh ar dtg uma anis..huhu,,uyat da besa n makin nakal...huhu

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...