Followers

Monday, 2 July 2012

I've got it! (part 1)


Masa mula-mula dia mengajar, kitorang sekelas tertanya-tanya. Ni kelas apa sebenarnya? Serious ke ni kelas English? Haha.. macam kursus motivasi pun ada. Nak kata ajar bi selamba je dia speaking melayu. Ha..dia cakap melayu dalam kelas bi! Itu yang mila tak pernah jumpa sebelum ni dalam mana-mana kelas bi.

Pendekatan yang dia gunakan masa mengajar memang superb! Tak perlu nak guna bahan teknologi yang canggih sangatlah  tapi p&p dia sangatlah.. Entahlah..speechless~  kalau nak cerita pasal dia memang sampai bila tak habis. 


                                              kenangan bersama mr. affendi

Macam biasa setiap kali kelas macam-macam input yang kitorang dapat. Cerita daripada pengalaman dia sendiri…semuanya mesti ada sesuatu yang dia ingin cuba sampaikan. Bila dia nasihat suruh kitorang berlagak untuk berbahasa ‘orang putih’, terdetik dalam hati ni.. perlu ke nak berlagak cakap bi? Cakap melayu sudah.. betul tak?


No comments:

Post a Comment

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...