Followers

Monday, 2 July 2012

I've got it! (part 2)



Tapi dalam situasi yang tertentu ia sangat perlu. Yup! Sangat perlu! Tadi teman mak belanja barang dapur kat Econsave. Nama pun hari ahad, kompem-kompem la ramai orang. Masa nak timbang barang kena beratur. Panjangnya jangan cakaplah. Mang  ai…sabarlah jelah. Dah beratur panjang-panjang tu tiba-tiba ada sorang staff suruh kitorang berbaris memanjang kearah lain. Macam kat sekolah lak kena marah dengan pengawas masa beratur nak beli makanan kat kantin.

okay..yang tak sedapnya tak lama selepas tu muncul satu barisan lain pulak. Adush..mana datangnya ni. Sedap-sedap je cross masuk line kitorang. Dalam hati doa-doa lah staff tadi datang balik marah rakyat Malaysia yang tak berapa nak hormat kat kitorang yang dah beratur punya baik ni.

Tapi..yang lain pulak muncul. Maybe akak kat belakang dah menyirap sangat kut. Dia sound la couple bangsa cina sebab diorang kat depan sekali dalam barisan baru tu. Peh..wat tak tahu je. Toleh pun tak nak. Sian akak tu cakap sowang-sowang.

Disebabkan mila berdiri paling dekat dengan couple tu, mila cuit-cuit tangan wife dia. Pehh..tak toleh jugak. Amboi…nak kena ni.. Tiba-tiba teringat kat lecturer bi yang superb tu! Teringat kisah dia dengan aunty Cina yang tiba-tiba tunduk selepas dia 'spekang bi'.

Ha..pe lagi..mila cuit sambil.. ‘excuse me,sis.’ 2 3 kali gak lah ulang ayat yang sama. Barulah dia pandang. Itupun dia marah-marah. Lepas dengar dia membebel. Ayat pertama mila keluarkan dengan penuh yakin dengan slang bi ‘You supposed queue from the back.’  Haha..terus senyap. 


Tak tahulah apa yang membuatkan dorang tersenyap terus. Akak kat belakang tadi pun senyum sebab barisan yang menyibuk cross kat line kitorang mula beratur kat tempat yang sepatutnya.

To Mr. Affendi, now, I’ve got it! Kadang-kadang kita kena bajet macam bagus. Hahhahaha.. Dan kepada rakyat Malaysia silalah jangan memotong barisan. Tak kesahlah barisan apa sekalipun!





2 comments:

  1. uish..haha..ade butang like x?share ke?

    ReplyDelete
  2. teda...huhu..bajet bagus! =)

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...