Followers

Tuesday, 18 June 2013

bagi sardin?? sempoiiii pengantin tu..


Bismillahirrahmanirrahim...

Aritu jiran depan rumah ada bagi kad jemputan kahwin dari sedara dia kat kg Pontian. Hmm..mak abah memang dilemma nak pergi atau tak sebab tak kenal pun siapa gerangan empunya kad itu.

Tapi…kan dari segi Islam wajib pergi kalau dijemput?? So..dorang decidelah nak pergi. Tapi bila sampai masanya memang tak dapat nak pergi jugak. Hmm..kita merancang, Allah yang menentukan. Ada hikmahnya kutt..huhu

Tapi, mak abah tetap kirimkan duit salam kaut (duit yang orang bagi kat mak ayah pengantin). Pastu esoknya jiran miLa datang bagi goodies bag dari sedara dia.
Okay inilah main point yang miLa nak citer sebenarnya…..haaaaa…tawu tak apa yang ada dalam goodies bag tu???

Terkejuttttt mak miLa..hehehe



Miss sardinnnn


Wa…tak pernah terfikir. Not bad ek? Hmm..leh masak. Daripada bagi cawan-cawan yang saiz nye tangan baby je boleh pegang, better kasi sardin kann..huhu



p/s: tak dapat keje kat kedai roti..wuarghh..sedihhh :(


12 comments:

  1. aik!! ada jugak dpt cam 2..ok la tu bt lain dari yg len..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade kak..ni ha..mila da dpt pn..hehe

      Delete
  2. bagi sardin ? haha , pasni boleh try , tapi sardin mahal kot , nti lari badget...hehe
    nak bagi telur dan kuih je la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..iyee...ada sardin dalam bag tu...huhu..tp ni sardin kecik rase bwh RM2 kut...huhu..
      ha..tula..skrg org da jarang bg telur..tak macam dulu-dulu kan..btw, kawen jgn lupa jemput ye...hehe

      Delete
  3. salam, tak pernah terfikir,hiihii. selalu dapat cawan dan lain2, pertama kali dengar ni. jangan sedih nanti dapat kerja kat tempat lain. Rezeki pasti ada dimana-mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam damia..huhu
      tawu takpe..terkejut masa bukak tu..hehe
      huhu..nak kerja..tak sanggup nak duduk rumah cuti sem lama-lama ni..

      Delete
  4. ha3..sardin terus..sies klakar..hahahaha..nk gelak puas2 jap :) kreatif la..yg pntg rezeki jgan ditolak..1Mlaysia xthan 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..klaka kn..tp bgus gak la idea ni..huhu

      Delete
  5. salam perkenalan adik.. uniknya bagi sardin.. first time akak dengar.. lepas ni goodies bag boleh la letak barangan dapurkan? susu pekat manis, teh/kopi.. ok juga tu.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan gak kak aiza..huhu..
      haha...mmg unik..kretaif btul org skrg ni ek..hehe
      boleh je! rezeki dapur.. :)

      Delete
  6. nice blog :)

    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...