Followers

Wednesday, 26 June 2013

Ehemm..ehemm..


Bismillahirrahmanirrahim…

Sejak menjak ni, rasa diri di awang-awangan je. Walaupun sebelum ni dah rekrut hati dah,tak moh dah layan benda-benda ni lagi. Nak wat dono je, tak nak layan. Nak wat macam orang takde perasaan. Takut. Semua ada.

Siap pesan kat mak lagi, “Mak, orang tak nak cari sendiri. Mak carikanlah. Baik bagi mak, baiklah untuk anak mak ni.” haha. Macam desperate sangat je kan bunyinya..huhu
Hmm..apa-apa pun, yang penting sekarang ni kena fokus apa yang lebih penting dulu: study…

Sekuat mana kita setia.
Sehebat mana kita merancang.
Selama mana kita menunggu.
Sekeras mana kita bersabar.
Sejujur mana kita menerima dirinya.

Jika takdir ALLAH menentukan yg kita akan bukan dgn dirinya,
Kita tidak akan bersama dgnnya.
Jika Allah telah menulis jodoh kita dgnnya,
Kita tetap akan bersama dirinya.

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya, insyaALLAH.
Tiada yg kebetulan melainkan semuanya telah dirancang.
Dan yg sebaik-baik merancang itu adalah ALLAH S.W.T


Sumber: FB

p/s: Kali ni, kawan-kawan dulu. Kalau ada jodoh, Insyaallah…

Rindu mereka.......





19 comments:

  1. bagusnya ank mak ni , nati cakap kt mak tolong cari untuk ' saya' sekali ye...hahaha
    mintak tlong mak orang la , sebab mak kita sendiri tak nak tolong carikan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...hmm..sama je mak kte ni..dia suruh cari sendiri..
      ha..ni yg rasa mcm nk teruskn je wat segmen tu..hihihi..jom3 :p

      Delete
    2. segmen tu ? jom-jom , saya orang first yang akan join...:P
      lepas dah ramai join , kita buat segmen memilih calon suami terus...boleh ? :P :P

      Delete
    3. hehe...siyes lawak..kang tak pasal2 kua paper "blogger anjur contest bagi mencari calon suami" uhh..femes kite nanti..hehe

      Delete
  2. bagus nye... nak ikutkan betul jgk kan.. x payah nak pk pening2 bendde nie kan... hurrrmmmm...
    eh, blog walking... done jd ur follower.. jom la singgah sat my blog.... i am a new blogger.... url(talkative & qristallove in ur 'papanputih'.. (^_^)V

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..lepas ape yg dah jadi, byk pengajaran yg mila dapat. so, tak nak dah kusut2 kan kepala dgn hal ini..cuma percaya klau da jdoh tak kemane..Insyaallah..Dia perancang yg terbaik :)

      tq QL sbb follow blog mila..salam perkenalan..huhu

      Delete
  3. dulu pernah juga cakap kat mak camtu..tp tetiba rasa ngeri..haha..sebab mak ckap ank orng ni pun ok, ank orang tu pun ok..
    tp mak cakap dia xnak carikan..sebab dia nak ank2 cari sendiri..sebab ank2 yng nak kawin..bukan kerana terpaksa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mak mimie byk pilihan ea..haha..mse tu mslh dilema nak pilih yg mane satu pulak ye :)
      hmm..sama ngan jwpn mak mila. hehe.. cari sendiri je, mak ckp mane tawu dpan mak lelaki tu "pijak semut pun tak mati"..huhu..

      Delete
  4. Alhamdulillah bgusnya =) hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi, mcm tak kesampaian je hasrat tu. mak suh cri sendiri..huhu

      Delete
  5. InsyaALLAH..mila akn dapat yang baik dari sebelumnya..yang penting berdoa byk2..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah..amin..mekaseh kak zara :)

      Delete
  6. akak pun tak kahwin lagi.. rezeki, jodoh dan maut kita Allah swt dah tertulis di loh mahfuz.. yang penting teruskan berusaha dan berdoa.. pasti ada hikmahnya di atas apa yang terjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kak aiza..same2 ye kte doa..Dia maha mendengar :) mila percaye sume yg blaku ada hikmah disebaliknya...mekaseh ye kak..huhu

      Delete
  7. Insya allah, ada jodoh tu. Tu semua kuasa tuhan Mila.
    Allah dah rancang sesuatu yang tebaik untuk Mila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..Insyaallah..Allah perancang yg terbaik..tq mama..huhu :)

      Delete
  8. http://gamesyork.blogspot.com/2013/06/serious-sam-3-bfe-free-full-version.html

    ReplyDelete
  9. Blog nya sudah saya follow, silahkan follback blog http://fahri2013.blogspot.com/ :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh :) Insyaallah mila follow balik..huhu

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...