Followers

Thursday, 13 June 2013

say gudbye to anonymous!


Bismillahirrahmanirrahim...

Sekarang ni dah peka sikit bab-bab yang ada kaitan dengan penulisan media lagi-lagi kalau blog. Kalau dulu wat pekak-pekak je. Anonymous benda alah ape pun tak tahu. Hehe..

Macam biasa sejak menjadi penanam anggur yang sukses ni, pagi-pagi lagi dah tunggu Pak Wan hantar surat khabar. Kadang-kadang siap berebut lagi dengan mak nak baca. Hehe.. tak matured!


Selak punya selak jumpalah artikel ni..



“Tiada lagi penulis ‘anonymous’ dalam media sosial sama ada blog atau portal dibenarkan seperti yang ada sekarang ini apabila kerajaan menguatkuasakan peraturan semua pemilik blog dan portal mesti meletakkan maklumat serta identiti sebenar”

“…langkah itu bagi memastikan maklumat yang disampaikan tidak mengandungi unsur fitnah yang boleh merosakkan perpaduan selain mahu penulis blog bertanggungjawab terhadap penulisan mereka..”

"..cadangan tersebut sebagai garis panduan operasi media sosial tidak terus disalahgunakan.."

Komen miLa?? hmm..ada baiknya jugak kut dorang wat macam ni. Kalau tak ibarat baling batu lepas tu sorok kan tangan. Mungkin niat si anonymous ni nak menegur, tapi kalau difikir-fikir kan balik kalau teguran yang dibuat tu betul dan ke arah yang baik buat apa nak takut. Kan? kan? Letak jelah nama korang. Letak sekali dengan bin ngan binti. Silap-silap dapat anugerah apa-apa. hehe

Ow…ke anonymous ni takut penulis blog atau portal tu sentap dengan teguran tu? Hmm…baik nya anonymous kan nak jaga hati penulis!! (tangan kat bahu sambil pandang ke atas) hihi..

Hmm..tapi kesian gak la kat secret admire mana-mana blog. Tak dapat dah nak komen kat blog pujaan hatiii..hehe.. sorry ye jangan salah faham, miLa tak pernah buat okay!

p/s: nak baca artikel tu?? klik sini.

8 comments:

  1. bgs la. xde la org berselindung di sebalik identiti sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm..betul2..setuju mama..pandai krtik tapi sorokkan diri..

      Delete
  2. ijin nyimak ya gan :)
    salam kenal dari kami outbond di malang :)
    jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.perkenalan gak...insyaallah ;)

      Delete
  3. betul tu.. ada baiknya cik anon dihapuskan..cuma kut2 la ada yang terus tersentap, terus xde nak komen2 dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..kan?ade baiknye sbnar nyer..tp, mcm biase la ramai yg bantah..huhu..yg bantah tu kompem pernah jd cik anon! haha

      Delete
  4. mila ade org dari malang comment hang la..femes gk kau ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...ish..bkn cmtu la jiot..huhu..malang tu tmpt jiot g ritu ke?

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...