Followers

Tuesday, 18 June 2013

zon larangan buat sahabat realiti


Bismillahirrahmanirrahim...


Iye.....buat blog untuk kasi orang baca. Tapiiiii...blog miLa ni zon larangan bagi sesiapa yang mengenali miLa di dunia realiti. (poyo je ayat..haha)Yang tawu miLa ada blog ni cuma my bestie Nisha dengan Jiha je. Dorang tahu pun sebab dorang pun ada blog gak. Even family miLa pun tak tahu kewujudan blog ni. Agaknya mak abah pun tak tahu BLOG tu apa.

Malu kuttt..kalau orang sekeliling miLa baca entry-entry kat blog ni. So, agak gelabah level 999999 bila member chat miLa kat fesbuk, seolah-olah dah baca blog miLa!

huh..dah nak nangis tadi. Tup..tup..dia kata acah je. And dia tak tahu pun yang miLa ni betul-betul ada blog. Pehh..sabar jelahhh… Kebetulan masa tu kat econsave mak pesan suruh belikan barang dapur. Hmm..tak pasal-pasal banyak barang yang miLa tak beli. Sorry ye mak!

Lepas tu, dia merengek nak link blog. Haha.. Tak akan ku kasi! So moral of the cerita, jangan cepat melatah. Kena relax dan cool sentiasa. Kalau tak..hmm..tak pasal-pasal mengkantoikan diri sendiri. 

Dalam hati ni geram je dengan dia, rasa nak buat something sebagai ganti rugi buat miLa sasau tak tentu pasal. hehe. TAPI..bak kata Nisha (amek kat blog dia),

“Hiduplah seperti pohon kayu yang lebat buahnya dibaling batu lalu dibalas dengan buah...”

Maksudnya, walau orang buat jahat macam mana sekalipun kat kita, kita tak boleh balas dengan jahat semula. Hmm..selama ni pun memang guna prinsip ni pun. Biarlah orang nak buat apa kat kita, tapi kita jangan balas balik okay! huhu..peace yaww....



 jom singgah pi blog NISHA, klik sini.



6 comments:

  1. Replies
    1. lama jugak kalut nyer mama..huhu..habis semua barang lupa nak beli..hehe

      Delete
  2. betul tu mila...biar owg bt apa kt kita..kita jgn blas..yg penting yakin ALLAH selalu ngan kita..=)
    *huhuhu.. mcm utazah daa

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik, ustazah zara :) hehe..ada bakatlah..hhuhu

      Delete
  3. eh..awk xkenal sy ke?? ok nk sebar kt smua org la..ha3..acah jew :D sma la cam sy..blog xbgthu pn kt spe2..syap2 suda

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak....kenal lah..aduhh..malu nyerrr! hahaha.. ok..gurau jgak..2la..klau siapa2 yg miLa knal bace ni..pehh..mmg malu gilak!

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...