Followers

Thursday, 13 June 2013

Emm..kat sini ada keje kosong tak?


Bismillahirrahmanirrahim...

Hehe..pecah rekod! miLa minta kerja…..waa…benda baru dalam hidup miLa ni. !st time taw cari kerja. Huhu. Al-maklum cuti 3 bulan ni takkan nak tanam anggur je betul tak? Kali ni nekad, mak ke..abah ke..abang-abang ke..walau tak kasi camne pun, miLa nak koje jugak. Huhu

Tadi sambil-sambil beli roti kat kedai roti (takkan kat kedai motor pulak..hehe) mulut ni ringan je tanya..

“emm..kat sini ada kerja kosong tak?"

Budak yang jaga kaunter tu kata tak pasti sebab bos takde. Dia cakap lepas raya baru nak pakai orang. Ala…lepas raya miLa dah naik sem. Huh~

Next sasaran? Hehe.. kedai roti jugak J Esok nak mencuba nasib. Doa kan ye..huhu.. Sambil menyelam nak minum air ni. Hehe.. Niat di hati, sambil kerja tu sambil nak belajar buat roti..kek ke??  Yelahh..senang nanti dah kahwin. Order je kat Umi, nanti Umi buat kan ye. Umi?? Oh..no..apsal berangan terlebih ni? huh~

Hmmm..alangkah bestnya kalau dapat sambung mengajar lagi L Rasa macam nak pergi mohon je kat PPD ada tak nak pakai cikgu. Tapi awal-awal lagi abah dah tak kasi. Ayoyoo..abah kata nanti kalau dapat susah nak mohon cuti. Nanti asyik busy je macam LM haritu. Pergi kerja pagi-pagi, tapi petang baru balik.


p/s: sangat2 rindu kat student miLa.. 1ERA1..4ST2..cikgu rindu awak semua L

miss them damn much!!



2 comments:

  1. jadi cikgu pn best jgk..hee..bila cuti pnjang 2 yang syok..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..mmg best..tp klau dpt nty kne bg komitmen..xleh cuti suke2..huhu..

      syok2 mmg syok tp lau 3 bln lame sgt zara..huhu..bosn miLa :)

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...