Followers

Tuesday, 11 June 2013

masih bergelumang~


Bismillahirrahmanirrahim…

Tajuk bukan kemain lagi kan..hehe. Teringat kat ayat Nisha,

“Orang lain dah lama dah habis Latihan Mengajar, kau pulak tak habis-habis lagi buat buku rancangan mengajar tu”

Haha..masih bergelumang dengan buku mengajar

miLa janji nak pos buku isnin minggu lepas kan? miLa tak jadi pos pun. Sebab rasa tertipu giler ngan someone. Suruh miLa call lecturer minta panjangkan due date hantar buku tu. Tu yang mila pun wat dono jek tak hantar buku masa yang miLa balik UTM masa Jumaat tu. Sebab ingat kan dorang pun hantar lewat.

Sekali...bila miLa tanya akak dah hantar belum. dia jawab "Dah..hari jumaat ritu" 
Derrrrrr...menyirappp..sabo jelah... Tak pasal-pasal i takde mood nak post entry baru (xde kaitan kan??hehe)

So, miLa decide alang-alang dah lambat ni better miLa tak payah pos. Better jumpa empat mata dengan lecturer hantar sendiri. Tak kesah lah walaupun terlewat SEMINGGU! haha..sempoi kau miLa! selamba je kan.. Buat lecturer tu macam member-member kau je. hehe

Semalam dah jumpa dah lecturer miLa tu. Tup..tup..dia suruh bawak balik lagi! Hahaha.. Hmm..ada la tu yang dia suruh tambah lagi.  Due date ditambah lagi sampai minggu ni. 
Nasib baik tak pos ritu kan..ada hikmahnya kena tipu ritu. huhu


“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui. ”


                                                                                                                  (Al-Baqarah: 216)

p/s: sori sesiapa yang dah follow..takleh nak follow korang balik..nape ntah :(

4 comments:

  1. “Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui. ”

    terbaek!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sudi bace.. :)

      hmm..tula..kdg2 kita asik duk merungut je keje nye..sedangkan semua yg jadi ni ada hikmah disebaliknya..

      Delete
  2. ada hikmah di sebalik semua tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..ade hikmah disebaliknya.. :) tq singgah sni..huhu

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...