Followers

Friday, 21 June 2013

geng degil


Bismillahirrahmanirrahim...

Hmmm..penat mak cik basuh si kecik (kete) tu pagi semalam! Tengah hari jengah tengok dah berhabuk balik. Ohhh…ini ke jerebu nyer?? Haha..umur dah 22 tahun baru tahu jerebu tu apa, penat mak abah hantar pi sekolah. Sorry mak abah kite kurang berpengetahuan am sikit. huhu

Walaupun sana sini orang duk sibuk nasihat kena kurangkan aktiviti luar, tapi bagai mencurahkan air kat payung. Huhu.. si degil ni tetap pi naik gunung gak semalam! Padahal masa nak otw nak ke Gunung Lambak tu nampaklah orang drive dalam kete yang ber’air cond’ pun pakai emas. miLa bukan setakat kan emas, perak berlian zamrud pun tak pakai. (nak wat lawak tak jadi, emas=mask) hehe


Before pergi tu terdetik gak dalam hati, mesti kitorang je kan yang keluar beriadah. Sekali sampai sana…hahaha..orang Kluang ni memang degil-degil ek?? Ramai kut 'geng degil' kat sana. Rasa macam nak 'shake hand' je dengan semua orang yang miLa berselisih masa daki gunung tu. Pastu nak cakap “hai..kite geng arr..”haha


jerebu di kluang


laluan mountain bike


tempat paintball..


'geng degil'..haha


Last pic tu, orang yang kita nampak tu bukan nak naik taw tapi menurun! Hmm..pastu baru teringat sebelum ni ada terbaca, kalau tak nak penat turun bukit kena jalan mengundur. Tapi kena berhati-hatilah kalau tak nak tersungkur. Kalau tak free free je dapat kiss dari bumi nanti. huhu


p/s: dapat naik sampai separuh je..hehe..penyakit semput datang. huhu..tak laratttt.... L




15 comments:

  1. rasanya kalau jalan mengundur , nanti cepat pening kepala...kalau tak cium jalan , confirm cium tanah nanti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh...ohh..tp kn mila try taw..mmg x pnt..pening? hmm...x sure lak..hehe

      Delete
  2. Alhamdulillah...Ipoh masih lagi ok...tapi tande2 nak kene jerebu tu dah ade......

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kluang masih lg terkawal..tapi kebanyakkan sekolah cuti hari ni..

      Delete
  3. semoga jerebu di johor kembali pulih..

    ReplyDelete
  4. Love your photographs!~ <3 Beautiful.
    Would you like to follow each other?

    Junniku blog [Click!]
    - A Korean fashion, beauty and lifestyle blog!

    ReplyDelete
  5. jalan berundur turun bukit? baik guling2 turun.. lagi cepat sampai..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..boleh2..tp kena stndby ambulans kat bwh dulu..hehe

      Delete
  6. oo..kena jalan udur ke..petua tu..hee.
    *nanti nk bt lah*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tak pasti petua org dulu2 ke ape..lebih kpd tips kut..nty kalau kak zara jumpe bukit mane2 jangan lupe try..hehehe

      Delete
  7. lbh krg berjogging la ni eh :) tpkn kalau jerebu..kluar beriadah pn jd xchat hu3..igtkn apelah emas 2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..yup..slow jog..tp kalau dah curam mmg bertatih lah..tak larat fais oi...huhu
      emas=mask..nak melawak konon nyer..hehe

      Delete
  8. kluang kat mana tu? akk dulu pun duk kluang jgk..taman koperasi..

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...