Followers

Saturday, 9 February 2013

maafkan kami, karipap pusing mak dah berpusing..


Bismillahirrahmanirrahim...

Huru hara jadinya. Ei..geramnya dengan abang miLa yang sorang ni! Semalam bukan main beria lagi macam reti sangat goreng karipap pusing tu. Last-last ni jadinya…..

menggerutuuu....

berpecah-belahhh....

Haha..macam ni ceritanya..mak dengan abah takde rini sebab ada kenduri kat kampung. Kebetulan ada orang wat tempahan karipap pusing pulak. So, dengan percayanya mak suruh miLa gorengkan. Teragak-agak jugaklah nak setuju sebab banyak sangat karipap tu. Lagipun nak goreng karipap ni cerewet sikit. Api tak boleh kuat nanti menggerutu. Kalau api slow kang masuk minyak pulak…

Tup..tup..datang dengan machonya abang miLa sorang ni bak seorang juara masterchef. Bertambah yakinlah mak yang kitorang boleh tolong. Ok, masa tu dengan miLa2 sekali yakin. Haha..

First round bila dah tak jadi tu abang miLa dah surrender. Terus blah tinggalkan dapur. Sabo jela…..terkontang kanting sorang-sorang kat dapur. Dia datang 5 minit sekali dengan soalan, “OK tak?” sabo jelah...

Inilah masterchef tu. Tengah belajar drive kereta. hehe.. Sebenarnya gambar ni private..haha.. Tapi, geram punya pasal.....sori ye bang :)


Hmmm..sorry ye mak.. sumpah, mak memang power. Kitorang surrender L serious kami bermandi peluh dan minyak tadi…


p/s: menunggu mak dengan abah balik..bersiap sedia kena peluru berpandu dari mak. Maafkan kami, mak L

6 comments:

  1. haha..wlaupom karipap tuh pecah belah..tp ttap nmpak sedap..nak bleh??haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bleh2..meh bg almat uma..miLa pos kn..TAPI klau xsedap sori la ye :)

      Delete
  2. xpew.. rupa xpenting, yg penting rasa..cehwah.. huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewahh..huhu..ayt pnyedap aty tu..huhu :)

      Delete
  3. hahaha comei, tp kite lg la xpenah goreng karipap je...leceh nau nohh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ni first n last la xila..miLa surrender..huhu..sgt2 cerewet.. ;)

      Delete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...