Followers

Saturday, 9 February 2013

Tempoh sah laku Baucer Buku 1Malaysia



Bismillahirrahmanirrahim...

Semalam nya paper Metro ada bagitau tempoh sah laku BB1M selama 5 bulan bermula 1 Januari. 5 bulan jek? Ala..dapat pun belum lagi ni. Hmm..bila nak dapat baucar ni? Ritu, dengar-dengar fakulti kitorang nak edarkan 20 Februari ni. Maknanya ada masa 3 bulan je untuk habiskan.

“Penerima Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) berjumlah RM250 yang mula diagihkan kepada…....diingatkan tempoh sah laku penggunaannya adalah selama 5 bulan bermula 1 Januari”

“Hanya pelajar yang melanjutkan pengajian dan berstatus aktif di matrikulasi, tingkatan 6, politeknik, IPT awam mahupun swata tempatan bagi tempoh 1 Januari hingga 31 Mac tahun ini layak menerima BB1M.”
-Metro 6 Feb -

Alhamdulillah…extra RM50 dari yang lepas. Tahu-tahu je miLa memang sangat memerlukan baucar tu. Kali ni dah nampak dah hala tuju baucar tu. Blink..blink otak ni tiap kali ingat baucar RM250 tu..Haha.. Eh, kalini miLa nak guna kan sebaiknya taw. Hehe.. untuk beli barang untuk Latihan Mengajar nanti.

Macam yang lepas siap angkut mak abah masuk MPH sebab nak habiskan baucer tu dan dengan bangganya cakap, “Ok, abah ngan mak amek je apa-apa, arini akak belanja.” Hahha..padahal guna baucar.


p/s:  Kepada koreaboy90 cepat-cepat habiskan baucar tu, nanti balik sini dah tak laku dah..huhu

2 comments:

  1. tulah kan. kalau baucer tu takde tamat tempoh lgi best. saya pun tak dapat lagi. :)

    ReplyDelete
  2. hmm..lau xde tamat tempoh tempoh alangkah bhagie nye..xyah kte rushing2 nk habiskn dia..yela..takut terbeli bnda yg x penting..huhu..mekaseh follow sni lynn :)

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...