Followers

Monday, 29 July 2013

Seandainya...


Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah…dah nak masuk hari yang ke-20 kita berpuasa. Tinggal beberapa hari je lagi nak menyambut Syawal. Semoga ini bukan Ramadhan yang terakhir buat kita. Aminn..

Semalam terperasan status anak buah miLa kat facebook. Sedih je bunyi nye..



"Teringat kt arwah ayah;(..bulan puasa tahun ny tak meriah seperti dulu...mood:sedih.."

Abang ipar miLa pergi menghadap Ilahi Februari yang lalu. Semoga arwah tenang di sana. Salam Takziah.

Selalu gak terfikir macam manalah bila ayah miLa takde nanti? Ya Allah miLa masih perlukan dia di sisi. Memang setiap yang hidup akan mati. Tapi miLa masih belum bersedia seandainya Dia ingin mengambil kedua-dua orang yang paling miLa sayangi, mak dan abah. Tak dapat nak bayangkan macam mana nanti. Ya Allah, bagilah kesempatan lagi untuk aku berbakti kepada mereka.


16 comments:

  1. alfatihah , dan salam takziah kepada dia sekeluarga ..

    ReplyDelete
  2. Alhamdullilh mila masih ada ayah..jaga dn sayang ayah mila baik2 ye..kak zara dah tak berpeluang utuk bersama arwah abah..
    takziah untuk abg ipar mila
    Al -fatihah untuknya..jaga ank saudara mila elok2 na..anak yatim byk pahalanya ..byk rahmatNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak zara..nikmat yang terhingga dari Allah :)
      takziah buat akak..smoge arwah ayah akak tenang di sana..
      tq kak zara...Insyaallah mila akan bantu mereka mane yang mila mampu..huhu

      Delete
  3. alhamdulillah , masih ada parents :)
    macam mana la perasaan diorang , yang kehilangan orang tersayang...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..hmm..tulah..syukur kte masih ade :)

      Delete
  4. Takziah... berdoa pada yang tiada.. berbakti pada yg masih ad... pesanan utk diri QL jg :)

    ReplyDelete
  5. Salam takziah..bykkn bersabar..ada hikmah d'sbalik kejadian..hm pnh jgak terfikir mcm 2..xthu la nk gmbarkn perasaan sedih 2 mcm mn..hrap sy yg pergi dlu..xsuka nk sedih2 ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq f@is :) tp kalau kte pergi dulu siapa yg nak jage mereka? hmm.. :(

      Delete
  6. takziah diucapkan, al-fatihah untuk arwah.. akak dah banyak kali diuji dengan kehilangan orang yang tersayang.. memang rasa sedih sangat mila.. akak fikir satu je, setiap yang hidup pasti akan mati.. pastinya Allah lebih sayangkan diakan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh kak aiza..Allah takkan menduga kalau hambanya tidak mampu..kak aiza kuat..proud of you :) mila masih tak kuat kalau hal itu yang mila kena hadapi...

      Delete
  7. takziah buat keluarganya..sayangilah ibu bapa kita sementara masih ada..

    ReplyDelete
  8. Takziah buat keluarganya & Mila juga. Memang setiap yang hidup akan mati. Alhamdulillah, akak masih ada family. Lengkap semuanya. Ayah ibu & adik2...

    ReplyDelete
  9. terima kasih kak aida..huhu..alhamdulillah..selagi mereka masih ada di sisi, kite harus menghargai mereke..

    ReplyDelete

po

jom tengok-tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...